7 Ağustos 2009 Cuma

HAZMEDEMİYORUM..!!!


Hükümetin Kürt açılımı tartışılırken Hakkari'nin DTP'li belediyesi "çöp kutusu" açılımı yaptı. Belediye şehir merkezine konulmak üzere yaptırılan çöp kutularının üzerine Kürtçe "Saredariya colemerge" yani "Hakkari Belediyesi" yazdırdı.

Çöp sorunuyla sık sık gündeme gelen Hakkari'de, belediye bu sorunu çözmek için kent merkezinin değişik noktalarına çöp kutularını koymaya başladı.

Kürtçe yazılı "Hakkari Belediyesi" yazılı 100 çöp kutusu, kentin değişik mahalle ve sokaklarına konuldu.

"Hakkari bir Kürt kentidir" İlk çöp kutusunu belediye önüne bıraktıran Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, "Hakkari bir Kürt kentidir. Biz de bunu göz önüne alarak çöp bidonlarının üzerine Kürtçe yazı yazdırdık" dedi.

Daha dün bu ilkede insanlar kürtçe konuşuyor diye yurt dışına sürülmedilermi yada sürülmek zordunda kalmadılarmı ?? Bu ülkenin resmi dili TÜRKÇE değilmidir?? Gayri resmiyi neden sokuyorlar böyle aramıza ? Bunu yapanlar ister osman baydemir ,ister ahmet türk ister fadıl bedirhanoğlu ister amerika olsun tek amaç var parçalamak yada ona zemin hazırlamak ..Ama eminimki bu olay unutulacak adamlar bu sefer belediyeyi -kürtçe- yazacak ya daha sonra?
Bu olayları gözümüzün içine sokarlarken günümüzde nerde eski demokratlar ?? Nerede sağ sol için kardeşinin bile kıyan gençlik ? Nerede Sağcılığın temel anlayışı ? demekki biz bilinçsizce birilerinin ağzına bakarak yapmışızki geçmişte, şimdi birileri bize sus diiyor ve kimse sesini çıkartmıyor.

Açıklamaya dikkat ederseniz hakkari bir kürt kentidir deniyor .bu nasıl bir zihindir hangi TÜRK evladı kendi vatanına kürt kenti denmesini hazmedebilir ??Şimdide çöp tenekesine dikkat çekmek istiyorum RENKLER sizede birşeyler hatırlatmadımı ??

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, "Kürt sorununda açılımlar olacak" ve "Kürt sorunu için tarihi fırsat" sözlerinin arkasında Almanya modelinin olduğu ortaya çıktı. Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantılarına da zaman zaman katılan üst düzey bir yetkili "Çok yakında bazı açılımlar olacak. Bunlar, Avrupa'daki Türkler için biz ne istiyorsak onları kapsıyor. Mesela oradaki Türkler kendi çocuklarına istedikleri ismi koyabiliyor, istediği dili öğrenmesini sağlıyor, kendi kültürlerini yaşıyorlar.

Ve sayın sayın lafınının anlamını bilmeden kimlere sayın diyen başbakanımız yaptığı kürt açılımında dtp ile görüşme kararı almıştı peki neden ?? Ve yaptığı açıklamada ''ben burada başbakan değil akp genel başkanı olarak burada bulunuyorum'' demişti hatırlarsak ..

Sayın başbakan herşeyimiz avrupa ile aynı oldu da azınlıkta bulunan insanların dilleri yaşayışları ve yaşadıkları yere kürt kenti demelerini nasıl hazmediyor merak ediyorum ..Almanya fransa veya herhangi bi ülkede yaşayan türk vatandaşı yaşadığı yere türk kenti desinde neler oluyor bakalım ??

Nede olsa Herkesin başbakanı bizimkine benzemez ..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder